Pilates Chair

Pilates Chair в София

„Пилатес” в ефективен метод за развиване гъвкавостта на тялото, повишаване на мускулния тонус, контролиране на стреса и поддържане на доброто настроение, водеща началото си от ранните години на 20-и век. „Пилатес” включва физически натоварвания и упражнения от каланетиката, комбинирани понякога с балет и йога, изпълнявани на фона на отпускаща музика. „Пилатес” е гимнастика, целяща цялостен контрол над тялото и оптимално спокойствие.

Balance Line Studio в София предлага професионални инструктори по „Пилатес”, запознати максимално с тънкостите на метода. Упражненията са изпълнени бавно и със специално внимание към регулираното дишане и концентрираната мисъл. Не се изпълняват в серии, а само по веднъж, с вариращ брой повторения. Движенията изглеждат опростени, но чистото им изпълнение изисква сила в мускулите и добра концентрация на ума.

Програмата „Пилатес” цели съкращение на мускулите, отговарящи за стабилността на тялото. Използват се малки предмети от рода на топки, ластици и гирички, целящи нарушаване на равновесието. Така се постига желаният ефект на заздравяване гореспоменатите мускули. Всички упражнения се различават едно от друго и зависят от индивидуалната форма на всеки, практикуващ „Пилатес”. Всяко от тях се разделя в три трудности – за начинаещи, за средно напреднали и за напреднали. Balance Line Studio в София препоръчва 2-3 тренировки на седмица за постигането на оптимален ефект.

Pilates Chair в Balance Line Studio

Balance Line Studio в София предоставя възможността за тренировка с Pilates Chair. Още един уред, разработен чрез техниката „Пилатес”. Тренировката с Pilates Chair осигурява натоварване, което резултира в постигане на гладки и издължени мускули, тонизирано тяло и по-стегнат корем. Уредът е създаден по начин, позволяващ изключително разнообразни възможности. Удобен е за употреба както от начинаещи, така и от напреднали. Pilates Chair е смятан за най-голямото предизвикателство на Джоузеф Пилатес. Изключително специфичен уред по отношение на изграждането на силни и стегнати мускули посредством баланс на тялото.

Упражненията с Pilates Chair в София се фокусират върху силата, подвижността и функционалните движения. Най-подходящи са за активно спортуващи хора – скиори, сноубордисти, тенисисти, голф играчи, катерачи и прочие. Въпреки предизвикателния характер на уреда, екипът на Balance Line Studio в София приветства всеки желаещ да провокира спортния си дух чрез Pilates Chair. Нашите професионални инструктори са готови да помогнат на всеки клиент в постигането на оптимални резултати след тренировка с Pilates Chair.