Функционални тренировки

Функционални тренировки с Cross Core и Ugi ball

 

Функционалните тренировки в Balance Line Studio са чудесен начин за поддържане на форма и физическа издръжливост. Тренировката е по-високо интензивна в сравнение с класическата тренировка по Пилатес и е подходяща както за активно спортуващи, така и за хора, които искат да повишат тонуса и издръжливостта си и са особено ефективни за сваляне на излишни килограми. Този тип тренировки не са подхолящи за напълно обездвижени хора, хора със сърдечно-съдови проблеми, както и такива, които имат двигателни затруднения.

По време на функционалните тренировки се използват уреди като Cross Core, Ugi ball, гири, ластици, топки и включват упражнения на постелка, както и такива със собствена тежест.

 

Ugi Ball са цветни топки с тегло между 2,5 кг. и 6 кг., които се използват както за тежест, така и за опора в различни серии от упражнения за сила и издръжливост.

Cross Core е уред позволяващ използването на собственото тегло като способ за ефективно натоварване. Добавената ротация и динамичнността на движенинията помагат за развиване на баланса на тялото и контрола на движенията.

Упражненията с Cross Core натоварват равномерно цялото тялото и могат да включват кардио елементи, подобно на класическата HIIT тренировка, което подобрява енергийните нива, скоростта на метаболизма, силата и издръжливостта.

 

Функционалните тренировки при нас са персонални, което гарантира максимална ефективност без риск от травми.