Пилатес Тренировки

Какво е Пилатес?

 

 Blance Line Studio предлага индивидуални и групови Пилатес тренировки по метода на Джоузеф Пилатес. Създаден още в началото на 20-и век и доказал ефективността си през годините, метода представлява комбинация от физически упражнения за разтягане и сила, развиващи гъвкавостта на тялото, повишаващи мускулния тонус и подобряващи баланса на тялото.

Пилатес е нискоинтензивна, но ефективна тренировка, включваща плавни и хармонични движения с умерена тежест, развиваща равномерно мускулатурта на цялото тяло с основен фокус върху центъра/ядрото на тялото.  Здравия центъра на тялото е отговорен за правилната стойка, липсата на която е в основата на всички болки в гърба, кръста и шията. Центъра на тялото включва мускулите на гърба, кръста, седалището, тазовото дъно и коремните мускули. Здравия център означава, че всички тези мускули на тялото са силни, гъвкави и работят заедно, за да поддържат и стабилизират гръбначния стълб.

С доказан ефект в подобряването на стойката на тялото и мобилността на ставите, Пилатес тренировката е собено ефективна за облекчаването на болки в гърба, кръста и шията, причинени от мускулнен дисбаланс в тялото. 

Вниманието по време на тренировката е насочено върху дишането и концентрацията на мисълта. Цикълът на тренировката е комбинация от различни упражнения, изпълнени в една серия с даден брой повторения. Движенията са наглед прости, но за прецизното им изпълнение са нужни висока концентрация, силен център и добър баланс.

По време на тренировките се използват още малки предмети като ластици, топки, пружини, пилатес ринг и други, като допълнение. Всяко упражнение е различно и зависи от индивидуалната форма на всеки клиент. По подразбиране, всяко упражнение се отнася към три трудности – начинаещи, средно напреднали и напреднали. За оптимален ефект Balance Line Studio препоръчва тренировки от порядъка на 2-3 пъти седмично.


 

Групови, индивидуални и дуетни тренировки с Reformer

 

Тренировките с емблематичния уред на Джоузеф Пилатес, наречен Reformer (Реформър), са доказано ефективни за укрепването и тонизирането на мускулите на цялото тяло, подобряването на равновесието и гъвкавостта.

Balance Line Studio в София ви предлага възможността да тренирате с най-високия клас уреди за Пилатес на американския бранд Peak Pilates.

Особено подходяща за хора с проблеми с гръбначния стълб и ставите, тренировката с Реформър е безопасен и приятен начин, да влезеш във фoрма и да се чувстваш добре в тялото си.

Нашите сертифицирани инструктори с дългогодишен опит са готови да помогнат на всеки клиент да постигне максимални резултати.

 

Тренировките с Реформър са подходящи както за начинаещи, така и за напреднали. Всички тренировки в Balance Line Studio са подходящи както за мъже, така и за жени от всички възрасти.

 

 

Индивидуални тренировки

 

Индивидуалните тренировки са съобразени изцяло с конкретните нужди и цели на всеки клиент. За да можем да предложим максимално ефективен тренировъчен план на всеки наш клиент, първото посещение задължително е индивидуално. На база на него треньора определя нивото на подготовка и се изготвя тренировъчна програма, съобразена с конкретните нужди на клиента. По време на тренировката се използват различните уреди на Пилатес – Реформър, Кула, Стол, Барел в зависимост от нивото на подготовка на клиента.

Индивидуалните тренировки са особено подходящи за хора със специфични проблеми и контузии, или такива със заседнал начин на живот, които искат да влязът във форма и да се чувстват добре в тялото си.

 

Тренировки Дует

 

Тренировките Дует представлява затворена група с до максимум 2-ма участници, с индивидуален треньор. Нивото на интензивност на тренировката се осреднява спрямо участниците в нея.

 

Групови тренировки

 

Груповите тренировки са походящи за хора с добро ниво на подготовка, които се чувстват стимулирани да тренират в група с други хора. Тренировките се провеждат в малки групо до 4 човека. Това гарантира оптимално внимание от страна на треньора към всеки участник. Нивото на интензивност на тренировката се осреднява спрямо участниците в нея за това и този тип тренировка не е подходяща за напълно начинаещи, а по-скоро начин за поддържане на формата.

 

 

Индивидуалните сесии с квалифициран треньор са най-безопасния и ефективен начин да започнете ако сте начинаещ, гарантирайки ви максимално внимание от страна на треньора.