Pilates Reformer

Pilates Reformer в София

Методът „Пилатес” е създаден от Джоузеф Пилатес в началото на 20-и век. Той представлява модерна комбинация от физически натоварвания и каланетични упражнения, както и балет и йога, поднесени на фона на релаксираща музика. Пилатес е вид гимнастика, развиваща гъвкавостта на тялото, повишаваща мускулния тонус, контролираща стреса и поддържаща хубавото настроение и доброто състояние на тялото.

Упражненията в „Пилатес” се изпълняват бавно и с насочено специално внимание върху дишането и концентрацията на мисълта. При тях не важи правилото за изпълнение в серии – цикълът е микс от различни упражнения, изпълнени по веднъж в определени повторения. Движенията са наглед прости, но за чистото им изпълнение са нужни максимална сила в мускулите и висока концентрация на ума.

„Пилатес” използва малки предмети като ластици, топки, пружини, гирички и други, служещи за нарушаване на равновесието, с цел съкращение на мускулите, които отговарят за стабилната поза на тялото. Всяко упражнение е различно и зависи от индивидуалната форма на всеки участващ в „Пилатес”. По подразбиране, всяко упражнение се отнася към три трудности – начинаещи, средно напреднали и напреднали. За оптимален ефект Balance Line Studio препоръчва тренировки от порядъка на 2-3 пъти седмично.

Pilates в Balance Line Studio

Balance Line Studio в София ви предлага възможността да тренирате и с помощта на уреда Pilates Reformer. Отново по патент на Джоузеф Пилатес, с годините уредът доказва, че въздейства положително върху укрепването и тонизирането на мускулите, стройната фигура, подобреното равновесие и гъвкавостта. Pilates Reformer използва упражнения за разтягане и сила, подредени в професионална система. Единствено при нас може да намерите уредите Reformers в София, за да постигнете правилно и ефективно изпълнение на упражненията.

Тренировката с Reformer се концентрира върху цялото тяло, не просто към определени мускулни групи. Това е основен способ за постигане на добро равновесие, подобрено кръвообращение, понижаване на стреса и оптимална издръжливост. С бавно и плавно преминаване от едно упражнение на друго се постига хармонична тренировка, оставяща усещане за постигнат положителен резултат. Програма Pilates Reformer в София е подходяща за хора от различни възрасти, начинаещи или активно спортуващи.

Pilates Reformer действа ободряващо на целия организъм и е подходящ метод за поддържане на тонус в забързаното ежедневие. Нашите специалисти са готови да помогнат на всеки клиент да постигне максимални резултати с Pilates Reformer, без значение от опита им с програмата „Пилатес”.